keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ei-shoppailupäivä Taj Mall -ostarilla

Kirjoitin lyhyesti Taj Mall ostoskeskuksesta jo Ammanin ostarit -jutussa, mutta nyt tästä kaupungin hienoimmasta ostarista vähän lisää. Tykkään yleensäkin mennä kaupungin keskustaan kiertelemään kauppoihin ilman erityisempää ostostarkoitusta. Ammanissa ei valitettavasti ole Suomen kaupungeille tyypillistä keskustaa, jossa tällaista kiertelyä voisi harrastaa, joten paras paikka ns. kaupunkihengailulle on ostoskeskus. Niin kaupungilla kuin ostarillakin on mukava kierrellä liikkeissä ja katsoa mitä uutta on tarjolla, ihastella kauniita kenkiä tai hämmästellä kauden uusimpia trendejä. Jos tavoitteena on löytää joku tietty tuote, on kaupoille paras vaihtoehto lähteä yksin. Tällöin aika tulee käytettyä mahdollisimmasn tehokkaasti. Kun tarkoituksena puolestaan  on pelkkä ostarihengailu, on kivempi lähteä kiertelemään kauppoja kaverin kanssa.
 
Taj Mall on täynnä kansainvälisiä merkkiliikkeitä ja myös asiakaskunnasta huomaa, että ostarilla käy pääasiassa varakkaampaa paikallista väkeä sekä ulkomaalaisia. Naisten pukeutuminen on huomattavasti vapaampaa ja ilmapiiri on kansainvälisempää kuin Ammanin kaduilla.
 
Taj Mall on kuin mikä tahansa uusi ostoskeskus, mutta suurin osa sen liikkeistä on kalliita merkkiliikkeitä. Taj Mallista löytyy muun muassa Burberryn, Hugo Bossin, Louis Vuittonin, Michael Korsin, Moschinon ja Emporio Armanin liikkeet. Jordanian hintataso kansainvälisten merkkien kohdalla on korkeampi kuin Euroopassa, joten erityisempiä pakko ostaa -fiiliksiä ei pääse syntymään. Ja todella, tältä ostarireissulta mukaani ei tarttunut mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti