keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Aqaban aurinko lämmittää helmikuussakin

Viime Aqaban matkastani on vierähtänyt jo puoli vuotta! Hurjaa, mihin tämä aika oikein on kulunut. Itseasiassa en ole Aqabaan pahemmin haikaillut, sillä paikka ei viime kerralla todellakaan valloittanut sydäntäni. Mutta nyt tavoitteenani oli vain päästä lämpöön ja aurinkoon. Tietäen Aqaban faktat (että kaupunki on huomattavasti konservatiivisempi kuin Amman, yleinen ranta ei ole ulkomaalaiselle turistille mieluisa paikka ja ettei siellä itseasiassa ole hirveästi tekemistä), en tällä kertaa edes harkinnut kuin Aqaban parhaimpia hotelleja.
 
Kuten yleensä, en sen koommin reissua suunnitellut ja hotellihuoneen varaus jäi edelliseen iltaan. Neljän ja viiden tähden hotellien hinnat (ilman veroja) olivat 110 eurosta ylöspäin. Pohdin majoitusta Mövenpickin, Intercontinentalin ja Kempinskin välillä ja päädyin varaamaan huoneen viimeksi mainitusta hotellista. Kempinski on suhteellisen uusi hotelli (rakennettu 2008) ja sen myös huomasi materiaalivalinnoista sekä pintojen kulumattomuudesta. Hotelli  on muutenkin siisti, viihtyisä sekä rauhallinen, vaikka se sijaitseekin aivan Aqaban keskustassa. Hotellilla on oma pieni rantakaistale ja allasalue. Ja mikä parasta, hotellin kaikkien huoneiden parvekkeet ovat merelle päin! Ei siis tarvinnut varatessa arpoa mitä "osittainen merinäköala" käytännössä tarkoittaa.
Harmillista oli ainoastaan se, että majoituin hotellissa vain yhden yön. Huone oli todella viihtyisä ja harvoin olen viihtynyt hotellihuoneessa yhtä hyvin kuin Kempinskissä. Ainut "hassu" asia oli kylpyhuoneen ikkunaseinä, mutta siihen sai kyllä verhon eteen. Eli ihan kiva idea sekin. Kokonaisuudessaan todella valoisa ja avara huone. Varmasti valitsen Kempintskin seuraavallekin Aqaban reissulle.

Viivyin Aqabassa ainoastaan perjantaista launtaihin, joten käytin ajan pääasiassa hotellin rannalla ja allasalueella viettämiseen. Tämän miniloman päätarkoitus olikin auringosta nauttiminen ja rentoutuminen. Perjantai oli hieman pilvinen päivä, mutta lämpötila kipusi yli 30 asteeseen. Kylmästä ei siis todellakaan tarvinnut kärsiä. Lauantaina aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten talven kalpea ihokin sai odotettua päivetystä. Koska Aqaban hotelleilla on hyvin pienet rantakaistaleet, ei Kempinskinkään ranta ja allasalue ole kovin suuria. Pihassa oli eri kokoisia altaita, allasbaari ja poreallas. Myös aurinkotuoleja oli riittävästi, vaikka osa rannasta olikin suljettuna.

Aqabaa olin nähnyt ennenkin. Illalla kävin keskustassa syömässä ja kaupassa, mutta muuten en edes kaivannut kaupungin hälinään. Hotellin yksityinen ranta oli kuin eri kaupungista, kun yleinen ranta, jossa kävin tepastelemassa viime Aqaban lomallani. Kaupungista saa todellakin aivan erilaisen kuvan viiden tähden hotellin altaalla pinacoladaa hörppien, kun yleisen rannan hälinässä ja roskien seassa paikallisten huutelua väistellen.
Ihana, mutta lyhyt aurinkoloma Aqabassa on siis takana. Perjantaina, jos sää sallii, lähden kuolleellemerelle, sillä niin ihanasti aurinko lämmitti ihoa. Toivotaan, että tästä se kesä alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti