torstai 20. helmikuuta 2014

Arkipastaa

En ole pitkään aikaan kirjoittanut ruuasta (hah, tästä ei tullutkaan ruokablogia!), joten on aika vähän päivittää ravintopuolta. :) Yleensä teen arki-iltaisin töiden jälkeen jotain nopeaa ja helppoa ruokaa. Ulkona tulee käytyä syömässä lähinnä vapaapäivisin, vaikka Ammanissa riittäisikin erilaisia ravintoloita testattavaksi joka illaksi. Joka tapauksessa, kotona kokkailu on ihan kivaa, mutta välillä ruokaideat ovat vähissä.

Yksi ilta lähdin etsimään reseptejä mistäs muualtakaan, kuin internetin ihmeellisestä maailmasta. Aika nopeasti löysinkin kokeilemisen arvoisen reseptin. Netissä aikoinaan suuren suosion saaneen Hanna ja Alexander Gullichsenin avokadopastan innoittamana lähdin testamaan parivaljakon uutta reseptiä, joka löytyy heidän uutuskirjastaan Safkaa, Maanataista sunnuntaihin. Itseasissa kyseinen resepti on julkaistu Safkaa -blogissa jo lokakuussa, mutta lehdet nostivat sen otsikoihin vasta uuden kirjan ilmestymisen myötä tammikuussa. Ohjeesta on yritetty povata Gullichsenien uutta hittireseptiä, mutta avokadopastan kaltaista supersuosiota se ei näytä saaneen. Kyseessä on siis Mainio makaronilaatikko aka karitsaloota.
 
Jordaniassa reseptien kanssa ongelmaksi saattaa muodostua ruokaan tarvittavat raaka-aineet. Täältä toki saa suhteellisen hyvin lähes kaikkea, mutta ei mitä vaan. Karitsalootan ainesosat sopivat jordanialaiseenkin ostoskoriin. Okei, ensimmäisenä omassa lootassani  karitsan jauheliha muuttui lampaan jauhelihaksi. Toisena pekoni vaihtui naudanlihapekoniksi (joka on yllättävän hyvää). Ja kolmantena jouduin tyytymään timjamin kuivattuun versioon. Muuten sain lootaan kaikki tarvittavat ainesosat helposti.
Avokadopastan tapaan kyseessä oli helppo ja suhteellisen nopea arkiruoka. Ja rattoisastihan kokkailu sujui, kun punaviinipullo piti avata jo ruuanlaittovaiheessa. :) Valmistin lootan muuten ohjeiden mukaisesti, paitsi jauhelihaa minulla oli vähän enenmmän kuin reseptissä. Mielestäni loota jäi liian kuivaksi ja lisäsin vettä ainakin muutamaan otteeseen. Lisäksi laitoin folion laatikon päälle jo kypsymisen alkuvaiheissa. Lammaslaatikkoni oli uunissa noin 50 minuuttia (eli 10-20 min enemmän kuin ohjeessa), sillä pasta ei 20 minuutin jälkeen vaikuttanut vielä kypsältä. Veden lisäämisestä huolimatta laatikko jäi myös vähän kuivaksi.

Lammasloota oli hyvää (ei superherkullista), ja oma vinkkini onkin laittaa siihen enemmän tomaattimurskaa tai muuta nestettä, sekä enemmän valkosipulia ja juustoa. Itseasiassa lootasta tuli parempaa, kun kolmantena päivänä (niin, tästä tuli aika iso määrä ruokaa) paistoin sitä pannulla valkosipuliöljyssä ja ekstratomaattimurskassa. Kannattaa kokeilla karitsalootaa ja tuunata sitä oman maun mukaisesti. On tästä reseptistä ainakin perinteisen makaronilaatikon haastajaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti