perjantai 19. heinäkuuta 2013

Asuminen Lähi-idän tyyliin

Ammanissa on asuntoja ja asumismuotoja laidasta laitaan. Kaupungin ulkopuolella voi nähdä paimentolaisia telttoineen, kun taas kaupungin diplomaattialueella komeilee upeita, jopa palatsimaisia taloja.
 
Oma asuntoni on ehdottomasti hyvä, mutta skandinaviseen tyyliin tottuneena vähän liian pröystäilevä ja tyyliltään turhan itämainen. Ensitöikseni karsin asunnosta kaikki pöytäliinat ym. ylimääräiset tekstiilit ja tungin ne kaappiin. Pölyttyneet sohvat eivät myöskään houkuttele löhöilemään, eikä vanhanaikainen keittiö kokkailemaan. Asunto on kuitenkin tilava, kivilattiat ovat mukavan viileät näin kesällä ja sijainti on erinomainen. Hädän tullessa apuna on myös talonmies (joka ei kylläkään puhu sanaakaan englantia). Alueella asuu paljon ulkomaalaisia ja melkein joka kadunkulmassa on lähetystö. Yksin asuva nainen kuitenkin ihmetyttää naapureita, sillä paikalliseen tavan mukaan naimaton nainen asuu kotona vanhempiensa luona, kunnes on mennyt naimisiin.




6 kommenttia:

  1. Voit lähettää ne itämaiset tekstiilit tänne meille ;)

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ammanista löytyisi sulle oikein sopivia liikkeitä!

      Poista
  2. Juu mullekin kelpais tuollainen matto, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, matto sai jäädä (pöytöliina mm. tv:n alla ei)! Mutta harkitsin myös maton rullaamista sohvan taakse, sillä täällä ei käytetä imuria (ts. voit vain kuvitella miten roskainen ja pölyinen matto on)!

      Poista
    2. Ei käytetä imuria? Millä siellä sit siivotaan :O Tuollaisen sini-harmaassa värissä voisit sit tuoda mulle tuliaiseksi ;)

      Poista
    3. Mattoja viedään joskus pestäväksi autopesulaan! :D Muuten käytetään moppia ja jälki on ennemminkin lian levittämistä kuin siivoamista.

      Poista