tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ruokaostoksilla


 Uudessa ympäristössä on kiva kokeilla ja maistaa paikallisia/paikallisten suosimia tuotteita. Joskus voi tehdä todellisia löytöjä ja saavuttaa upeita makuelämyksiä, kun taas toisinaan voi kokea karvaita pettymyksiä. Jordaniassa ruokakaupoista saa kaikkea mitä ostaisin myös Suomessa. Arabikulttuuri kuitenkin tuo aivan oman sävynsä valikoimaan. 
 
Taatelit kuuluvat ehdottomasti valikoimaan ja ovat äärettömän herkullisia! E-koodien kyllästämät karkit jäävät näiden makeisten rinnalla toiseksi.
 
Humus voi olla ihan hyvää tai sitten se voi olla järjettömän hyvää, kuten Cozmosta ostamani ja siellä pakattu humus. Tämän humuksen seuraksi ei tarvitse kuin palan tuoretta leipää ja ateria on täydellinen!
 
Juustot ovat todellakin kokeilemisen arvoisia. Suomessakin (varsinkin kesän grillauskaudella) suosion saavuttanut halloumi on paikallinen peruselintarvike, samoin kuin erilaiset vuohen- ja lampaanmaitojuustot. Ostoskoriini päätynyt lampaanmaitojuusto on suussasulavan pehmeää ja maukasta.
 
Oliivit ovat jo itsessään maukkaita ja Jordanialainen oliiviöljy löysi ruokakassiini työkaverin suosittelemana. Ei ole tarvinnut katua ostosta ja taas kerran voi todeta, että öljyissä todella on eroja.
 
Aina ei kuitenkaan voi onnistua. Huono ostos oli tällä kertaa äärettömän makea mehu. Täkäläiset rakastavat makeaa, mutta itse koin jonkinasteista sokerihumaltumista tämän punchin jälkeen.

2 kommenttia:

  1. NAM! Kuulostaa niin hyvältä! Oon ostanut iranilaisia taateleita täällä Suomessa ja ai vitsit ne on hyviä! - Heidi the makuri

    VastaaPoista
  2. Joo kokemusta noista huonoista oliiviöljyistä löytyy... Pitäs vissiin panostaa.. ;) -Petra

    VastaaPoista