maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kun meri on kuollut

 
Jordanian yksi ehdoton must see -paikka on Kuollutmeri. Ammanista on ainoastaan 60 km matka Kuolleellemerelle, joten se on erinomainen päiväretkikohde. Maailman suolaisimmassa "meressä" ei uida, vaan kellutaan. Kelluminen johtuu järven korkeasta suolapitoisuudesta. Samasta syystä tässä suolajärvessä ei myöskään kasva mikään. Koska Kuollutmeri on yli 400 m merenpinnan alapuolella, on laakosssa todella kuuma. Varsinkin Heinäkuisena hellepäivänä! Lämpötila kipuaa yli 40 asteen, eikä järven lämmin suolavesi viilennä oloa. Hauska siinä tosin on kellua ja ottaa rennosti.
 
Kuolleenmeren alueella ei oikeastaan ole muuta nähtävää, kun tämä suolainen ihme. Rantaan on rakennettu hotelleja, jotka kaikki ovat erittäin tasokkaita. Itse olin Ammanin suunnalta katsottuna ensimmäisessä hotellissa, Holiday Innissa. Päivän sisäänpääsy alueelle oli 20 JOD ja saman verran piti maksaa pakollisista juoma-/ ruokakupongeista. Holiday Innissa oli useampia altaita, sekä tietysti pääsy Kuolleeseenmereen. Hiekkarantakin löytyi, mutta allasalue oli mielestäni houkuttelevampi ajanviettopaikka. Jos ei halua hotellialueelle, niin vaihtoehtona on myös kaksi yleistä rantaa. Näihin rantoihin on hotellien tapaan sisäänpääsymaksu ja tarjolla niin aurinkotuoleja kuin uima-altaitakin.


 
Kuolleenmeren lukuisien terveysvaikutusten lisäksi rannassa on mahdollisuus tehdä hoitava mutanaamio vaikka koko keholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti