sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Terveiset Dubaista

Kävin nopealla lomareissulla Dubaissa. Mutta ensin vähän pohjustusta sille, miten minulla oli aikaa lähteä pariksi päiväksi Arabiemiraatteihin.
 
Islamilaisen kalenterin mukaan vuosi vaihtui tämän viikon tiistaina, eli 5. Marraskuuta. Tai tietenkin Islamilaisen kalenterin mukaan päivämäärä on 1.1. ja eletään vuotta 1435.  Islamilainen ajanlasku alkaa vuodesta 622 jKr. jolloin profeetta Muhammed muutti Mekasta Medinaan (http://www.islamopas.com/kalender.html). 
 
Käytännössä vuoden vaihtuminen ei näkynyt Ammanin katukuvassa mitenkään ja kyseessä onkin lähinnä uskonnollinen juhla. Myös Jordaniassa uuttavuotta vastaanotetaan gregorianisen kalenterin mukaan Joulukuun lopussa ja silloin myös juhlitaan ilotulittein, kuten muuallakin maailmassa.
 
Parasta tässä juhlassa meidän työssäkäyvien kannalta oli se, että uusivuosi toi mukanaa vapaapäivän, joka kuitenkin käytännön syistä siirrettiin torstaille 7. Marraskuuta. Perjantai oli tietenkin pyhäpäivä, kuten joka viikko ja sain pidettyä myös lauantai vapaata. Tämä johdosta siis pääsin pienelle breikille Dubaihin.
 
Nyt olen taas Ammanissa ja pari päivää Dubaissa teki oikein hyvää. Dubai oli ehdottomasti mielenkiintoinen kaupunki ja voisin mennä sinne lomailemaan vähän pidemmäksikin aikaa. Mutta laitan teille kuvia ja omia suosikkejani Dubaista erikseen.
 
Ja Suomessa vietetään tänään Isänpäivää, joten ihanaa ja aurinkoista Isänpäivää omalle isälle ja isoisälle! <3
Kuva lainattu täältä: http://dressedtoat.wordpress.com
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti