lauantai 30. marraskuuta 2013

Dubaissa toistamiseen

Tein ensimmäisen Dubain matkani Marraskuun alussa ja toisen vain muutama viikkoa myöhemmin, tämän kuun lopussa. Erona ensimmäiseen matkaani oli, että tällä kertaa minut vei Dubaihin työasiat eikä lomailu. Vaikka tämä toinen matkani olikin vain yhden yöpymisen mittainen, ehdin onneksi työasioiden lisäksi tehdä vähän muutakin kun tuijottaa toimiston seiniä. 
Taksin ikkunasta näki kivasti maisemia matkalla lentokentältä hotellille ja taas toisin päin. Ja kuten jo aikaisemmin varoitin, on kuvat tältä reissulta otettu puhelimella liikuvan auton kyydissä, joten laatu on myös sen mukaista. Toki näistäkin kuvista jo saa käsitystä, miltä se maisema Dubiassa näyttää.

Tiistai-iltana ehdin jopa kahdelle ostarille, Ibn Battutaan ja Mall of Emiratesiin. Hotellini (Marriott Courtyard Dubai) oli lähellä toimistoa, mutta samalla myös hieman kauempana keskustasta, joten lähdin liikkeelle taksilla. Otin ensin taksin Battutaan, josta jatkoin matkaa metrolla Mall of Emiratesiin. On todella kätevää että ostoskesukset ovat metroreitin varrella, niin ei tarvitse joka kerta ottaa taksia. Ja metro on huomattavasti edullisempi, vaikkei taksisaan mikään kallis matkustustapa Dubaissa ole (verrattuna Suomeen: halpa, verrattuna Jordaniaan: kallis).
Battuta oli hauska kokemus jo sinäänsä, sillä ostoskeskuksella oli teemana maat/maantieteelliset alueet. Ostarin käytävät oli siis koristeltu teemojen mukaisesti, joita olivat Andalusia, Tunisia, Egypti, Persia, Intia ja Kiina. Vaikkei kyseisen ostoskeskuksen liikkeet ja kaupat minua niin kiinnostaneetkaan, oli mielenkiintoista katsella ostarin koristeellisuutta.
 
Mall of Emiratesissa kävin jo edellisellä matkallani, joten osasin suunnistaa suoraan oikeaan liikkeeseen, eli Chanelin putiikkiin. :) Mielessäni oli eräät korvakorut, joita ihailin jo keväällä, joita kyselin Dubai Mallin liikkestä edellisellä Dubain vierailullani ja jotka halusin ehdottomasti nyt ostaa, jos niitä Mall of Emiratesin liikkeestä vain löytyisi. Ja mikä onnen potku, heillä oli juuri ne korvakorut joita etsin! Myyjä oli tietenkin kanssani samaa mieltä, että kyseiset korvikset kannattaa ehdottomasti ostaa saman tien, sillä tavara Dubain liikkeistä liikkuu ulos todella nopeasti.
 "Eksyin" Mall of Emiratesissa myös Michael Korsin liikkeeseen. Siellä silmiini osui eräs sormus, jonka yksinkertaisuus, mutta samalla näyttävä koko miellytti minua. Kyseinen sormus lähti myös mukaani. Koska olin matkassa pelkillä käsimatkatavaroilla, olivat nämä ostokset erittäin sopivan kokoisia kuljetettavaksi Ammaniin.
 
Tässä taitavatkin olla minun tämän vuoden joululahjani! :D Chanelin myyjätärkin tokaisi pakettia minulle ojentaessaan: "Hyvää joulua sinulle!", johon en voinut vastata muuta kuin; "Todellakin!"

Keskiviikkoaamuna ehdin vielä ennen "kotiin" lähtöäni hotellin altaalle löhöilemään. Aurinko lämmitti ihanasti ja oli mukavaa ottaa hetki rennosti ennen paluuta Ammaniin. Tietysti oli pakko ottaa myös perinteinen varpaat kohti allasta kuva ja jakaa se teidän kanssa täällä. ;)
Vaikka molemmat matkani Dubaihin ovatkin olleet lyhyitä pyrähdyksiä, enkä ole päässyt vielä tutustumaan kaupunkiin riittävästi, on mielestäni Dubai käymisen arvoinen paikka. Ehkä Dubai tuntuu astetta kivemmaalta Jordaniaan jälkeen, kuin mitä mielipiteeni kyseisestä kaupungista voisi olla Suomesta matkustaessa. Ammaniin verrattuna kun Dubai on niin siisti ja järjestelmällinen. Toisaalta Dubaissa näkyy myös vahvemmin vastakohdat, kuin mitä Jordaniassa. Raha haisee vähän liikaakin ja tuntuu typerältä mitä kaikkea "turhaa" kaupunkiin rakennetaan vaan sen takia, että tekniikka ja vauraus sen mahdollistavat. Energian kulutus tuntuu järjettömältä ja materiaalisuus jollain tasolla ahditaa. Arabikulttuuri, pukeutumussäännöt, alkoholin näkymäättömyys ja muut Islamin uskontoon liittyvät asiat eivät kuitenkaa aiheuta ihmetystä Jordanian jälkeen. Summa summarum: Dubai on ennen kaikkea mielenkiintoinen paikka nähdä ja kokea.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti