sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kypros

Olin Kyproksella viime viikolla maanantaista perjantaihin ja tuossa ajassa ehti ihan mukavasti tehdä ja nähdä saarta (vaikka loman päätarkoituksena olikin rentoutuminen, eikä paikasta toiseen juokseminen). Hotelleja ja asuntoja etsittiin ympäri Kyprosta, kuten Larnakasta ja Limassolista, mutta kivan näköisen villan osuttua kohdalle päädyimme Pafokseen. Olen aikaisemmin lomaillut Agia Napassa (tosin siitä matkasta on jo yli kymmenen vuotta aikaa), joten oli siinäkin mielessä ihan kiva tällä kertaa mennä toiseen päähän saarta.
 
Pefoksen kaupungissa turismi on keskittynyt niin sanottulle Ala-Pafokselle, josta löytyy lukuisia hotelleja ja ravintoloita. Vuokraamamme villa oli jonkin verran Pafoksen ulkopuolella.  Tämä ei kuitenkaan haitannut yhtään, sillä käytössämme oli koko loman ajan vuokra-auto, jolla pääsi näppäristä paikasta toiseen. Itseasiassa Pafoksen keskustassa kaiken hälinän keskellä olisi voinut olla rasittavaakin. Toisaalta Lokakuu on selkeästi jo hiljaisempi kuukausi, joten mikään kauhea tungos paikassa ei ollut. Villa itsessään oli todella hyvä sekä siisti ja oma uima-allas pihassa kruunasi kokonaisuuden.
Turistikeskittymä ei erityisemmin houkuttanut, mutta kävimme loman viimeisenä (ja hyvin tuulisena) iltana katsomassa millainen paikka Pafoksen rantabulevardi on. No, se oli nopeasti nähty.
Muuten loma kului vuoristossa, rannalla sekä villalla löhöillessä. Tässä loman parhaita paloja kuvina, sekä omat suositukseni, jos Kyprokselle on suuntaamassa:
- Vuoristo. Vuoristotiet ovat kivoja, sillä ne mutkittelevat, laskevat ja taas nousevat. Lisäksi luonto on hyvin erilainen verrattuna rantaan ja tietenkin maisemat ovat todella upeita. Kyproksen Troodosvuorten korkeimmalle vuorelle Olympokselle (1953m) pääsee autolla, joten pakitointivälineitä ei ole pakko ottaa mukaan matkaan.
- Lara beach ja Kyproksen luonnonsuojelualue. Tie luonnonsuojelualueella ei ole kovin hyvä, mutta automatkan palkitsi todella rauhallinen (ja lähes yksityinen) Lara ranta. Jos haluaa siemailla drinksua aurinkotuolissa löhöillen, on tämä ranta väärä valinta!
- Ohikiitävät maisemat. Autoillessa tulee kuljettua pienten kylien läpi, joissa näkee todellista Kyproslaista elämää. Tienpäällä on myös helpompi sattumalta osua johonkin kivaan paikkaan tai nähdä jotain mielenkiintoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti