torstai 10. lokakuuta 2013

Shishakaupassa

Vesipiiput ovat hyvin yleisiä Jordaniassa, kuten muullakin Lähi-idän alueella. Shishapiippu löytyy varmasti lähes jokaisesta Jordanialaisesta kodista, ja yhtä lailla piipuilla tupruttelu on mahdollista paikallisissa ravintoloissa.
 
Tyypillisesti shishaa poltetaan illallisen päätteeksi tai muuten vaan ystävien kesken iltaa istuessa. Moni paikallinen kuitenkin vertaa shishan polttamista alkoholin käyttöön ja vaaroihin. Liiallisella käytöllä näetään olevan huonoja vaikutuksia, mutta kohtuullinen shishanpoltto kuuluu sosiaalisiin tilanteisiin, samaan tapaan kun viini Euroopassa. Monen paikallisen mielestä shisha on kuitenkin epäterveellistä ja paljon vaarallisempaa kuin esimerkiksi tupakka. Olen useasti kuullut shishan polttamista verrattavan  askilliseen tupakkaa. En tiedä pitääkö väite paikkaansa ja onko shisha niin myrkyllistä, mutta paljon sitä ainakin Jordaniassa poltetaan.
Tupakkakauppoja on Ammanissa runsaasti. Niissä myydään erilaisia tupakkatuotteita ja tietysti myös vesipiippuja ja irtotupakkaa. Tupakat tuoksuvat muun muaassa omenalle, mintulle ja sitruunalle. Ilmassa ei siis leiju paha tupakan katku, vaan miellyttävä hedelmän tuoksu. Itse vierailin yhdessä tupakkakaupassa kun työkaveri oli ostamassa vesipiippua tuliaislahjaksi ystävälleen. Oli todella mielenkiintoista käydä tutkimassa millaisia piippuja kaupasta löytyi ja haistella eri tupakkamakuja. Omalta osaltani vesipiiput kuitenkin jäivät hyllyyn odottamaan uusia asiakkaita. 

2 kommenttia:

  1. Tutunnäköinen pyöreä tuikkukippo.. muistatko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo! Mä olen ostanut sulle joskus vastaavanlaisen Indiskasta ;)

      Poista