maanantai 9. joulukuuta 2013

Hurraa itsenäiselle Suomelle!

Suomen itsenäisyyttä tuli tänä vuonna juhlittua tuplasti. Ensimmäinen, epävirallisempi juhlatilaisuus järjestettiin itsenäisyyspäivän aattona, jolloin kokoonnuimme koko työporukan voimin (paikalliset ja muunmaalaiset mukaan lukien) illallistamaan ja juhlimaan 96 vuotiasta Suomea. Illan aikana saimme kuulla kaksi puhetta Suomen tiestä kohti itsenäistä valitiota, mutta mahtui iltaan myös maammelaulu, joka raikui komeasti ravintolassa saaden muut asiakkaat kummastelemaan toimintaamme.
Toinen, virallisempi Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus oli eilen Sunnuntaina. Kutsujina toimivat Suomen Kunniakonsuli Rakan Rshaidat ja Suomen Suurlähettiläs Kari Kahiluoto. Juhla järjestettiin koktailtilaisuuden muodossa Four Seasons hotellin Ballroomissa, joka sopi tilaisuuteen erittäin hyvin. Paikalla oli Ammanin Suomalaisia ja muun muassa eri maiden lähettiläitä.
 
Juhlan parasta antia oli ehdottomasti se, että pääsin tapaamaan muita Ammanissa asuvia Suomalaisia. Ja meitähän on täällä ihan mukava määrä. Omat kollegani toki tunnen, mutta illan aikana tuli tavattua useampia uusia kasvoja. Ilahduttava oli myös kuulla miten Suomalaiset ovat Jordaniaan päätyneet. Hyvät juhlat siis kaiken kaikkiaan. Kiitos Kunniakonsulille ja Lähettiläälle kutsusta.
Ulkomailla asuessa Suomen itsenäisyys ja sen huomioiminen tuntuu erityisen tärkeältä. Tietysti itsenäinen Suomi on aina ollut tärkeä asia, mutta vieraassa maassa omien juurien merkitys tuntuu erityisen tärkeältä.
 
Tänä vuonna en päässyt ystäväni kanssa kilistelemään kuoharilaseja linnan juhlia teeveestä töllöttäen, mutta eipä tänä vuonna niitä linnan juhlia edes ollut. Ehkä taas ensi vuonna pääsemme palaamaan tähän itsenäisyyspäivän traditioon (tai oli se ainakin yhden vuoden traditio viime itsenäisyyspäivänä!). :D
 
Onnea vielä Suomella ja meille kaikille Suomalaisille. Olemme pieni pohjoinen maa, mutta saamme paljon aikaiseksi maailmalla. Ja sitä paitsi, ei yhden Nokian myyminen meitä kaada! Suomessa on paljon osaamista, innovatiivisuutta, ahkeruutta ja oppimishalua. Ollaan ylpeitä itsestämme ja saavutuksistamme, niin suurista kuin pienistäkin!

1 kommentti:

  1. Traditio kesti kaksi vuotta ;) Ja onhan meillä pitkä Itsenäisyyspäivänviettotraditio jo kämppisajoilta alkaen 2004! Ensi vuonna jatketaan astetta fiinimmin nyt kun molemmilla on kokemusta miten Itsenäisyyttä juhlitaan ulkomailla :)

    VastaaPoista