lauantai 14. joulukuuta 2013

Sääpäivitykset talvisesta Ammanista jatkuvat

Hyvää tässä Ammanin talvessa on se, että tämä kotiin jumittuminen mahdollistaa blogin päivityksen vähän useammin. :) Tuntuuhan se vähän oudolta ettei lumen takia pääse töihin, mutta ei tuolla lumimyräkän keskellä yksinkertaisesti voi ajaa autolla. Eihän Jordaniassa ole sellaista aurauskalustoa, jolla tiet pidettäisiin puhtaana.
 
Eilen ennen illan lumimyräkkää, kun sää oli vähän selkeämpi, pääsin käymään City Mallissa ja ruokakaupassa. Ostoskeskus oli auki, mutta osa liikkeistä kiinni. Liikenne sujui ihan jouhevasti, sillä tiet olivat lumesta puhtaat, vaikkakin osittain veden peitossa. Joidenkin epäonnisten matka oli tosin tyssännyt penkkaan.
Ammanissa ollaan tottakai myös innoissaan tästä suhteellisen harvinaisesta sääilmiöstä. Lapsien suurinta hupia näyttää olevan lumipallojen heittäminen ohi ajavia autoja päin. Oman vapaapäiväni "viihdettä" on ollut seurata liikennettä. Varsinkin eilen illalla, kun lumimyrsky jälleen alkoi, oli näky tiellä surkuhupaisa. Auto toisen jälkeen jumittui loivaan mäkeen ja jäi sutimaan tyhjää. Onneksi apupartiot olivat työntämässä autoja eteenpäin, mutta aika monen matka myös päättyi tienvarteen.
Eilen aloitin myös piparkakkujen tekemisen. Siinä kävi kuten pelkäsinkin ja pipariksi meni koko homma! Aineet eivät yksinkertaisesti olleet kohdillaan. Uusien piparkakkutaikina-aineden saaminen olikin yksi syy päästä eilen kauppaan. Illala tein uuden, puolta pienemmän piparkakkutaikinan (siltä varalta että tämäkin koe-erä menee roskikseen). Tänään siis koittaa totuuden hetki nro. 2, kun piparitehdas taas pyörähtää käyntiin.
Muutaman pellillisen ehdin pipareita eilen paistaa, ennen kuin löin hanskat tiskiin. Kyllä niitä pipareita pystyi syömään, mutta eivät ne perinteisiltä joulupiparkakuilta näyttäneet, eivätkä varsinkaan maistuneet! Pidetään pukut pystyssä että tämän päivän piparit onnistuvat paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti