torstai 12. joulukuuta 2013

On lunta tulvillaan...

Viime yönä sitten alkoi se odotettu lumisade! Keskiviikkoilta menikin Ammanin sääennusteita tutkiessa, torstain lumitilannetta pähkäillessä  sekä aamulla töihin pääsyä miettiessä. Vihdoin illalla ministeriö sitten tiedotti, että torstai on huonon sään ja lumimyrskyn vuoksi vapaapäivä.
 
Aamulla oli pakko heti ensimmäisenä juosta ikkunaan tuijottamaan miltä pihalla oikein näyttää. No, luntahan siltä taivaalta tuli! Tältä muuten näytti maisema makuuhuoneeni ikkunasta tänä aamuna...
Luvassa oli siis kotitoimistopäivä. Yksi kollega oli yrittänyt aamulla ajaa töihin, mutta poliisi oli pysäyttänyt hänet ja kehottanut menemään kotiin. :D Itseasissa keskustassa lumi sulaa teiltä aika hyvin,.mutta Ammanin ulkopuolella ajokeli saattaa olla huomattavasti huonompi. Lisäksi tiet ovat mäkisiä ja mutkikkaita, joten kesärenkailla ajaminen loskaisella tiellä ei todellakaan ole hyvä idea.
 
Onneksi pääsin autolla käymään kaupassa (ja kauppakin oli auki, toisin kuin kuntosali, joka ilmoitti tekstiviestillä pitävänsä ovet kiinni huonon sään vuoksi) ja matkalla sain otettua vähän kuvia lumisesta ja hiljaisesta Ammanista.
Kaupunki tuntuu ihan eri paikalta kuin pari kuukautta sitten, kun aurinko paistoi ja lämpötila oli päivittäin lähempänä kolmeakymmentä astetta. Näitä lumisia päiviä ei pitäisi kovin montaa vuodessa olla, mutta tästä talvesta on ennustettu normaalia kylmempää. Hrrrr...
 
Koska tämä päivä nyt meni ainakin töiden osalta vähän pipariksi, niin aloitin jouluvalmistelut! Alkuviikosta ostin kaupasta aineet piparkakkutaikinaan ja tänään sitten valmistin aika ison satsin taikinaa leivottavaksi huomenna. Taikina maistui aivan eriltä kuin kotona Suomessa tekemäni piparkakkutaikinat. Ja tietenkin huonommalta. :( No, huomenna sitten selviää tuleeko pipareita vai meneekö koko leipominen pipariksi. Heh heh. Jos ei keittiössä totaalinen katastrofi synny, niin saatte sitten nähdä minkälaisia piparkakkuja Jordaniassa syntyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti