maanantai 2. syyskuuta 2013

Liikaa valinnanvaraa

Kyllä, Ammanissa on liikaa ravintoloita! Ei kai, sehän on ehdottomasti hyvä asia, että valinnan varaa löytyy ja kaupungissa on paljon erilaisia ruokapaikkoja. Ongelmana on ainoastaan se, että haluaisin käydä niistä jokaisessa, tai ainakin hyvin monessa.

Pääasiassa olen käynyt paikallista, arabialaista ruokaa tarjoavissa ravintoloissa, mutta myös joissain kansainvälisissä paikoissa. Tällä kertaa teki mieli jotain erilaista, joten suuntasimme ystäväni kanssa uuteen kiinalaiseen ravintolaan Taj Mall ostarille.
Kyseinen ravintola, P.F. Chang's China Bistro, on juuri avannut ovensa Ammanissa. Paikka on todella siisti ja hyvin tyylikkäästi sisustettu. Teemana ovat  terrakottasotilaat, jotka ovat itsellenikin tuttuja Kiinan matkalta ja vierailulta Xi'anissa.
 
Paikan ruokalista oli itseasiassa hyvin samantyyppinen, kun ravintoloissa Bekingissä ja Xi'anissa, vaikka onkin kansainvälinen ketju (ja vieläpä lähtöisin Jenkeistä). Listalla oli erilaisia kana- ja liharuokia, nuudeleita ja tietysti riisiä. Tilasimme kanaa hapanimeläkastikkeessa ja nuudeleita naudanlihalla. Kiinalainen ruoka maistui arabialaisten mausteiden ja makujen jälkeen piristävältä vaihtoehdolta. Kaikenkaikkiaan P.F. Chang's tarjosi erittäin hyvän kiinalaisen aterian, jolle tuli hintaa juomineen kahdelle 30 dinaria, eli noin 33 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti